Locatie W2 Zaal
Zaal open 20.00 uur
Aanvang 20.45 uur
Entree € 15.00TicketsKaartverkoop gestart via ActiveTicketstickets
terug naar maandoverzichtzaterdag 23 maart

Enslaved + Winterfylleth + Bliksem

Tijdschema:

20.45 - 21.15SHOWTIMEBliksem
   
21.30 - 22.10SHOWTIMEWinterfylleth
   
22.40 - endSHOWTIMEEnslaved
Enslaved
www.enslaved.no
Zijn functie als vaandeldrager van viking black metal droeg Enslaved ruim tien jaar geleden over aan een nieuwe generatie. Het Noorse collectief bestaat sinds 1991 en transformeerde in ruim twintig jaar van de underground-act die debuutplaat Vikingligr Veldi uitbracht bij het beruchte Deathlike Silence-label van vermoorde Mayhem-oprichter Euronymous, tot een gevestigde naam die garant staat voor een organische en unieke mengvorm van gitzwarte metal, duistere psychedelica en progressieve rock.
 
Onder leiding van oerleden Grutle Kjellson en Ivar Bjørnson sleepte de band uit Bergen in de loop der jaren verschillende awards in de wacht. Zo ontving de groep voor vier achtereenvolgende albums een Spellemannprise, het Noorse equivalent van een Grammy. Ook zijn de heren graag geziene gasten op het Tilburgse stonerfestival Roadburn en geldt Enslaved als de eerste metalband die voor zijn bijdrage aan de muziekindustrie een Noorse Artist & Songwriters Association Honorary Award ontving uit handen van de minister van Cultuur.
 
En alsof dat nog niet genoeg is werd ook het eind september verschenen album RIITIIR, opvolger van meesterwerk Axioma Ethica Odini, overladen met complimenten, jubelrecensies en andere vormen van lof. Volkomen terecht: het album combineert brute kracht met een gelaagde, epische pracht die associaties oproept met zowel Opeth als Pink Floyd en Immortal. Alle kwaliteit, grensverleggende veelzijdigheid en muzikale landschappen die Enslaved tekenen op plaat, vertaalt de groep ook naar het podium. En ook dat doen de Noren met verve.
Winterfylleth
www.winterfylleth.com
Bliksem
www.bliksemmusic.com
Thrash Metal
BLIKSEM uit Antwerpen is de rijzende ster aan het Belgische metalfirmament. De melodieuze thrashmetalband was afgelopen zomer al een van de grote sensaties
op festivals als Graspop, Zwarte Cross en Into the Grave! Debuutalbum 'Face The Evil' (Alone Records/2013) staat boordevol catchy Bay Area thrash met een progressieve inslag. Blikvanger bij BLIKSEM zijn de sterke rauwe cleane vocalen van Peggy Meeussen.